CAT
-
ESP
Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del ReialDecret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més informació

LA MUTUA

PREVISORA AGRO-INDUSTRIAL

LA NOSTRA HISTÒRIA


A principis dels anys 80 ia causa del fort procés de concentracions de mútues patronals que va dur a terme la Tresoreria General de la Seguretat Social , el col·lectiu agrari que fins aquest moment se li garantia un subsidi diari en el cas d'accident o malaltia professional, va quedar desprotegit.

Gràcies a la bona predisposició legislativa del moment, es pren la decisió de crear una Mútua de Previsió Social amb el principal objecte de no deixar desprotegit a aquest col·lectiu.

A principis de l'any 1981 es culminen totes i cadascuna de les gestions necessàries per constituir-se en Mutualitat de Previsió Social, són durant els mesos de febrer i març quan es realitza un importantíssim esforç amb l'objecte d'accelerar tot el procés, que gràcies a la inestimable ajuda del Sr. Fornés de la Federació de Mutualitats de Catalunya començarà a donar els seus fruits el 26 de Març d'aquest any amb l'aprovació dels reglaments d'Hospitalització i Intervenció Medicoquirúrgica, Defunció Vida Sencera i Temporal, Accidents i Incapacitat per Accident Laboral i que finalitzarà al juliol amb la constitució i ratificació dels estatuts de la Mutualitat.

La principal i única finalitat de Previsora Agro-Industrial és proporcionar tranquil·litat i benestar a tots i cadascun dels mutualistes en l'àmbit de la previsió social, oferint una completa i innovadora gamma de productes d'assegurances que han sabut adaptar-se a les necessitats reals de l'actualitat per poder afrontar el futur conjuntament i sense sobresalts.

JUNTA DIRECTIVA


CONSELL D'ADMINISTRACIÓ

El Consell d'Administració de Previsora el conformen a 6 persones compostes per un president, un vicepresident, director, un secretari, un vicepresident i un tresorer.

D'acord amb el que estableixen els estatuts de la Mútua, els membres del Consell tenen de ser ratificats per l'Assemblea de mutualistes i són nomenats per períodes de 2 anys.

JUNTA DIRECTIVA

President
Sr. Joan Carles Leon Miró

Vicepresident
Sra. Imma Vergés Tubau

Tresorer
Sr. Florenci Bosch Soler

Secretari
Sr. Jordi Carulla Felices

Vicesecretari
Sr. Albert Coma Novau

ESTATUTS SOCIALS


Pot consultar a continuació els Estatuts de l'Entitat que defineixen l'objecte de la Mútua, relacionen els drets dels mutualistes, regulen el funcionament de la Direcció i el Consell d'Administració, etc ...

Descarrega't els Estatuts en pdf.

QUALITAT


Per Previsora, qualitat és sinònim del millor servei cap al mutualista, i ha fet d'aquesta opció un dels seus valors diferencials i un repte diari.
Previsora està plenament compromesa amb la qualitat com a filosofia de treball i de millora contínua.

El sistema de control intern implantat a Previsora s'ha construït en base als procediments de treball i control requerits pels mutualistes, el mercat i els diferents organismes de control. Tot això ha permès a l'entitat documentar un sistema eficaç que, no només permet assegurar un control raonable sobre les diferents operacions i la solvència de la mútua sinó que, a més, està d'acord amb les noves directrius a nivell europeu del sector assegurador.

ORGANIGRAMA


ORGANIGRAMA FUNCIONAL

Comitè de Control Intern

JUNTA DIRECTIVA

Director General
Sr. Lluís Cañabate Ripollés

Equip Actuarial Extern

Qualitat i control intern
Extern
Ramón Verdaguer Serrat

Producció - Sinistres
Carol Antón Aceitón

Inversions i finances
Extern
Josep Mª Clotet Pugés

Informàtica i comunicacions
Extern
Joan Puig Cuní

Administració
Extern
Isidre Vives Bonjoch

Assemblea mutualistes


Informes anuals


Responsabilitat social


La Responsabilitat Social Corporativa té a veure amb el compromís de Previsora amb la societat en la qual està implantada.

Previsora entén que les entitats, les empreses i més encara una mútua com és el seu cas no pot ni ha de viure d'esquena a la societat a la que està donant servei i que d'altra banda és la que l'ha permès a la fi créixer i tirar endavant el seu projecte.

Per això sempre està oberta a col·laborar en iniciatives de tipus social que l'únic que pretenen i persegueixen és el bé comú com a individus i com a col·lectiu. En aquest apartat anirem informant de les diverses accions d'aquesta índole en què participi Previsora.

Atenció al mutualista


Benvingut al portal del mutualista. Previsora és una mútua d'assegurances amb la qual cosa tots els seus assegurats tenen condició de mutualistes, propietaris de l'entitat.

A diferència d'altres formes jurídiques com ara les S.A. en què la propietat es mesura per capital, en forma d'accions i la capacitat que té un accionista d'influenciar en la presa de decisions va en funció del nombre d'accions que posseeixi, una mútua com Previsora es regeix per criteris solidaris i democràtics basant-se en la igualtat de tots els seus membres tenint cadascun dels seus mutualistes la mateixa capacitat de decisió sota la premissa: una persona, un vot.

Una mútua a diferència doncs d'altres formes jurídiques, no té ànim de lucre, es basa en el principi de solidaritat entre els seus membres, seus guanys es reinverteixen en la pròpia entitat procurant millores en els serveis i les quotes per als seus mutualistes. Aquest caràcter solidari comporta per tant que es regeixi amb criteris d'igualtat i democràcia.

Catalunya, on es va fundar Previsora, té una llarga tradició mutual i anys enrere la majoria de gremis tenien les seves entitats mutuals que amb els anys han anat desapareixent o adoptant altres formes.

De fet Previsora va iniciar la seva activitat com a mútua de previsió social per donar cobertura als agricultors que tinguessin un accident que els impedís treballar, i és avui una entitat que treballa pràcticament tots els productes asseguradors.

Així doncs, el fet de tenir contractada una assegurança amb la mútua et converteix automàticament en mutualista, en propietari de l'entitat amb veu i vot a l'assemblea de mutualistes, màxim òrgan de decisió de l'entitat.

INFORMACIÓ GENERAL


Previsora Agro Industrial, Mutualidad de Previsión Social

Seu Central: Vía Laietana, 20 - 08003 Barcelona

Correu electrònic: previsora@previsora.es

Registre Mercantil: Inscrita en el Registre de Mutualitats de Previsió Social
Voluntària de Catalunya amb el número 029 i Registre Mercantil de Barcelona.
Tom 22162, Foli 83, Fulla B-32269 ins. 1er

N.I.F.: G-08745234
Previsora Agro Industrial, està autoritzada per l'exercici de les activitats
aseguradora per la Direcció General de Política Financera, del Departament
d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

PROTECCIÓ DE DADES


En compliment del RGPD (UE) 2016/679 Reglament General de Protecció de Dades Personals i la llei orgànica 3/2018 de 5 de desembre de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, li informem que PREVISORA AGRO - INDUSTRIAL Mutualitat de Previsió Social, en endavant PREVISORA, és titular d'aquest lloc web i responsable de les dades de caràcter personal subministrades pels usuaris, i per això li informa de la següent Política de Privacitat.

Previsora Agro Industrial
Via Laietana, 20
08003 Barcelona.


Les dades sol·licitades per correu electrònic són les estrictament necessàries per a la correcta identificació del remitent, permetent les tasques bàsiques d'administració i enviament de informació sobre Previsora Agro Industrial. Llevat que l'usuari expressi el contrari, s'autoritza a Previsora Agro Industrial, a l'ús i conservació d'aquestes dades, així com la cessió a les entitats amb les que Previsora Agro Industrial, estableixi vincles de col·laboració.